20 november 2015
19:00

Referat: NK Croatia - AIF Barrikaden

Startelvan: Mohamed – Alfons, Alex, Naim, Adam – Simon, Martin, Linus, Danne – Frans, Henke

Avbytare var Shakeb som kom in som högerback redan efter 3-4 min när Alex tvingades utgå (Alfons tog hand om mittbacksplatsen) och sedan spelade där resten av matchen bortsett från 7 min i andra halvlek då han, om referenten förstod saken rätt, vårdade en skada samt Olle som spelade sista 36 min:a som höger yttermittfältare.

Matchen började synnerligen olyckligt för oss när Alex efter en närkamp fick en huvudskada med åtföljande yrsel vilket gjorde att han/vi valde att byta. Innan dess hade Croatia hunnit missa ett friläge och bara minuten efter Alex skada gjorde de 1-0 på nick. De fortsatte sen att trycka på och hade också ett par riktigt bra chanser, en hel del halvchanser och en massa hörnor medan vi hade väldigt svårt att få till något ordnat spel. Mot slutet av halvleken lyfte oss spelmässigt men skapade ingenting värt att notera men det var ändå mycket smickrande för oss med bara ett baklängesmål.

Direkt efter paus såg det ut som att vi fått ordning på spelet och hann också med en bra chans när Henke ”vände sig fri” och sköt ett skott som gått in vid bortre stolproten om inte målvakten lyckats tippa den till hörna. Men redan några minuter senare skulle det visa sig att andra halvlek började lika trist som den första när Croatia rullade upp oss nästan precis likadant två gånger med någon minuts mellanrum. Vid det första tillfället missade man hårresande men den andra gången gjorde de inget misstag även om det krävdes en retur innan målet var ett faktum.

När Croatia i den 55:e min gjorde 3-0 kändes matchen avgjord trots att vi spelmässigt ryckt upp oss rejält. Vi fick dock tillbaka ett litet hopp om att åtminstone snygga till siffrorna när Croatia i den 63:e min drabbades av en utvisning. Tyvärr blev det inte alls så. Vi kom nu visserligen att få ett visst spelmässigt övertag och Henke hade också ett flertal skott som var nära att resultera. Vi hade dessutom ett mycket fint anfall där en crossboll från högerkanten landade hos Danne på andra kanten som ur liten vinkel drog till direkt vilket orsakade målvakten problem. Olle var nära att kunna få in bollen sedan målvakten lämnat retur.

Men målmässigt inte bara uteblev uppryckningen utan förlustsiffrorna skulle tvärtom utökas trots att vi nu hade en spelare mer på plan. Via ett långskott (frispark?) och en lobb ur friläge kunde Croatia fastställa slutresultatet till hela 5-0 efter att fortfarande duktige spelande tränaren Said Mekahal svarat för tre av målen.

Statistik: Hörnor: 3-7 Avslut på mål: 2-10 Avslut utanför: 4-5